Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Την Κυριακή 17/12/2017 το απόγευμα στην Παναγία Φανερωμένη πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού σχολείου της Εκκλησίας μας.

Γονείς, παππούδες, συγγενείς, φίλοι και πιστοί παρευρέθησαν και παρακολούθησαν με αμέριστο ενδιαφέρον και ζήλο την όμορφη και αξιοσέβαστη δουλειά των παιδιών!

Ακούστηκαν Καταβασίες και Ύμνοι Χριστουγέννων, μελωδικά τραγούδια όπως «Συ που κόσμους κυβερνάς», «Τρίγωνα Κάλαντα», τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα της Μακεδονίας «Ήρθε πάλι νέο έτος» από τη χορωδία με τη συνοδεία μουσικών οργάνων (μπουζούκι,κιθάρα).
Απαγγέλθηκαν τα ποιήματα «Άγιε Βασιλάκη μου και Άγιε μου Νικόλα», «Οι μάγοι», «Οι ποιμένες γονατίζουν», «Ο μικρός Χριστούλης», «Η γέννηση του Χριστού», «Τα χέρια σας δώστε», «Ο καινούριος χρόνος».

Επίσης, τα παιδιά έπαιξαν το θεατρικό σκετς με τίτλο «Το Χριστουγεννιάτικο γκάλοπ», που ήταν μεν προσαρμοσμένο στα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας της Σκοπέλου, αφορούσε δε όλη την Εκκλησιαστική κοινωνία ευρύτερα και το νόημα των Χριστουγέννων. Δεν είναι λίγες οι φορές που ταυτίζουμε τα Χριστούγεννα με λέξεις όπως: γιορτές, δώρα, κάλαντα, διακοπές, γλυκίσματα, στολισμένοι δρόμοι, βιτρίνες κλπ. Και φαίνεται σαν να λείπει ο ίδιος ο Χριστός από τη μεγάλη γιορτή! Όμως, η αλήθεια θα επιμένει κάθε χρόνο πως Χριστούγεννα σημαίνει ότι «ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός»! Πως ο Χριστός «Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου».



Πρωταγωνιστές αυτής της γιορτής ήταν οι: Νικόλας Ζευγολάτης, Ουρανία Κεχριώ
τη, Άννα Λάσκου, Άννα Πολυχρονοπούλου, Λουκία Τσέλα, Ρωξάνη Τσέλα, Νίκη Αμυγδαλάκη, Μαγδαληνή Λεμονή, Παναγιώτης Κεχριώτης, Λευτέρης Σκλάβος, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αγγελική 
Παπαλεξοπούλου, Βασιλική Παπαλεξοπούλου, Βαγγέλης Γκουμάς, Γιάννης Γκουμάς, Γιάννης Κακαβάς, Βαγγέλης Γκουμάς, Αποστολία Γκίκα, Στάθης Σκλάβος, Ειρήνη Σκλάβου, Βαλάντης Μελαχροινάκης, Γιάννης Μελαχροινάκης.



Βασικοί συντελεστές και αρωγοί της γιορτής ήταν ο σεβαστός ιερέας της ενορίας μας πάτερ Ευάγγελος Κεχριώτης και οι κυρίες: Ειρήνη Λιθαδιώτου, Αγνή Καφαντάρη και η Πρεσβυτέρα Χαρά Καραμήτσου .
Και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθειά τους.



Μετά το πέρας της γιορτής δωρίσαμε στα παιδιά ένα υπέροχο βιβλίο. Υπήρχαν διάφορα γλυκίσματα και κεράσματα κατά την έξοδο καθώς και χειροποίητα στολίδια και κατασκευές, φτιαγμένες από τα ίδια τα παιδιά.

Ας μην ξεχνάμε ποτέ τι σημαίνει Χριστούγεννα!
Χριστούγεννα σημαίνει να συναντήσουμε τον νεογέννητο Ιησού στην κατανόηση και την αγάπη με τους γύρω μας, στη γενναία αυτοκριτική και την ειλικρινή εξομολόγηση, στη συμμετοχή μας στη λατρεία της Εκκλησίας. Χριστούγεννα σημαίνει να αφιερώσουμε χρόνο στον Χριστό, που είναι ο αληθινός φίλος των παιδιών και των νέων, να μάθουμε για τη γέννησή Του, να χαρούμε για το μονάκριβο δώρο της λύτρωσης που έφερε στον κόσμο. Χριστούγεννα σημαίνει να δούμε τον νεογέννητο Χριστό στα μάτια του φοβισμένου πρόσφυγα, του άνεργου, του άστεγου, του εξαρτημένου, του κάθε κουρασμένου διαβάτη με τον οποίο ο Χριστός έχει απόλυτα ταυτιστεί. Χριστούγεννα σημαίνει το «Ευχαριστώ» που ακόμη δεν είπαμε στο φίλο που μας βοήθησε, το «Συγνώμη» που δεν καταφέραμε να ψελλίσουμε, η «Καλημέρα» που δεν ανταποδώσαμε, η πέτρινη καρδιά μας που ακόμη δεν σπάσαμε, το χαμόγελο που στερήσαμε σε όσους το είχαν ανάγκη. Χριστούγεννα σημαίνει τη χαρά να μοιράζεσαι ό,τι έχεις αλλά και ό,τι είσαι. Κι αυτό θα είναι τελικά το μεγαλύτερο δώρο των Χριστουγέννων σε όλους μας. Να γιορτάσουμε Χριστούγεννα μαζί με τον Χριστό! Να γιορτάσουμε Χριστούγεννα και να είναι παρών στη μεγάλη γιορτή και ο ίδιος ο Χριστός, να είναι παρών και στη δική μας ψυχή!

Καλά, ευλογημένα και κυρίως αληθινά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου